Saknade katter

Var finns katten Stefan!

2017-12-21 17:21 #0 av: Kickan58

Katten Stefan försvann den 1 dec och har sen dess inte varit synlig.
Han är boende i Östberga Stockholm, kastrerad, chipmärkt.
Lappar både uppsatta och nedlagda i brevlådar, ett antal hundratals lappar totalt.
Genomgång av källare i bostadshusen runt om, men likväl ingen katt.

Jag som skriver detta inlägg är en orolig granne med egna katter, som vill att katten hittas snarast. Kattägaren har varit i kontakt med polis, annonserat i vilse.nu etc men ingen katt.
Oron finns att han är instängd och inte kan komma ut, ovissheten tär på kattens familj och alla andra också som är involverade i sökandet efter katten.

Vad och var ska man söka härnäst?!

http://www.vilse.nu/saknade-katter/2017/12/stefan-061850/

Anmäl
2017-12-21 17:38 #1 av: Uppkatten

Har ni provat att använda de söktips som finns på VILSE?  http://www.vilse.nu/tips-raad/naer-katten-sprungit-bort/ Se också till att gå igenom stängda/låsta utrymmen flera gånger om, en instängd katt ropar sällan på hjälp utan ligger tyst och stilla och trycker. Den måste alltså aktivt letas upp. Det gäller även katter som vanligtvis är sociala och sällskapliga av sig. Kan man inte söka av ett utrymme tillräckligt noga så är det bra att ställa in t ex tonfisk där över natten. Äter någon så bör man leta särskilt noga i det utrymmet och ta reda på vem som ätit. Är katten instängd så finns risken att den nu är i (mycket) dåligt skick, det beror på vilken tillgång till mat/vatten/värme katten har haft. Men det gäller alltså att fortsätta leta och att leta aktivt.

Ta även kontakt med idhund.se om det inte redan är gjort. Det förutsätter dock att grannen har en smeller (d v s något som luktar av just den katten, men inte av andra katter). Idhundar är ofta mycket duktiga på att spåra upp bortsprungna katter och hundar, men nu börjar det bli bråttom med tanke på den tid som redan har gått (och att katten alltså kan vara i dåligt skick).

Hittas katten instängd så får ni INTE ge den fri tillgång till mat, utan den ska ha en teskedsstor portion blötmat i timmen cirka. Annars finns risk att katten inte överlever. Det är alltså inte snällt att ge en svulten katt stora mängder mat, utan det är direkt farligt för katten! Ta omgående kontakt med veterinär för uppvätskning, provtagning mm om katten hittas instängd.

Håller tummarna för att kisse kommer hem i gott skick! Hjärta

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-12-21 17:52 #2 av: Kickan58

Idhund har konstaktas men troligen försent för att efter kattens försvinnande så har det kommit snö, gått ca 10 dagar efter kattens försvinnande.
Lite svårt att komma ner i alla husens källare då det är uppdelat på ett antal olika brf-föreningar och kattägaren får inte låna nycklar utan nån från styrelsen i varje förening måste vara med.. Kattägaren har all info om agerande vid ett ev upphittandet, men tack i alla fall för infon.

Anmäl
2017-12-21 17:58 #3 av: Uppkatten

Har id-hund gjort något försök att söka? Tycker mig ha läst om hundar som gjort ett bra jobb även efter mycket lång tid och i dåligt väder...

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-12-21 18:05 #4 av: Kickan58

Hunden fann spår där kattägaren brukar gå med sin hund och med följe av katten Stefan, den vanliga rundan de går

Anmäl
2017-12-21 18:12 #5 av: Uppkatten

Har ni pratat med id-hundföraren om huruvida det är möjligt att t ex få hjälp att söka av källarförråd/garage o s v i närområdet? För blir katten instängd så är det ju ofta i det omedelbara närområdet som det sker. Eller avråder id-hundföraren från den typen av sök?

Sajtvärd för Hittekatter i Fokus. Medarbetare på Katter i Fokus.

Anmäl
2017-12-21 19:01 #6 av: Kickan58

Vet inte om det har diskuterats. Kattägaren sover förhoppningsvis nu, ska jobba natt. Hon har länk till denna sida , få se om jag får svar av henne senare om hon har hunnit läsa detta inlägg innan hon åker iväg för att jobba.

Anmäl
2017-12-21 20:04 #7 av: Kickan58

Idhunden bara drog iväg det spåret som kattägaren brukade gå, visade ingen tendens till att stanna till

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.