Djurefterlysning

Min katt är borta

2016-03-15 20:19 #0 av: Aaangelica

Är din katt borta? Här kommer lite tips.

Om din katt har kommit bort finns några saker du själv kan göra för att ni lättare ska kunna återfinna varandra. Det händer att katter springer bort eller försvinner på annat sätt – och det kan vara nog så skrämmande och stressande för kattens ägare! Vi hoppas att den här sidan kan ge dig svar på några av dina omedelbara frågor:

Vad gör jag nu?
• Börja med att kontakta DjurID.se och meddela att katten är försvunnen. Passa på att kontrollera att dina kontaktuppgifter i registret är aktuella.

Ring också polisen (telefonnummer 114 14) och anmäl katten försvunnen.

Tala med grannarna och gör en efterlysning
• Det kan vara värdefullt att höra med grannarna, de kanske har sett eller hört något, och ni kan försäkra er om att katten inte av misstag blivit inlåst i en bod, källare eller liknande. Det kan också vara värt att sätta upp lappar där du bor, någon kanske har tagit hand om katten och söker efter ägaren. Vi har tagit fram en liten affisch som du kan skriva ut och sätta upp i ditt område.

Du kan också kontakta katthemmen i ditt närområde och hör om de fått in din katt. Efterlys katten i lokaltidningen och/eller på internet. Det finns en mängd olika webbsidor där man kan efterlysa sin katt.
Om katten är återfunnen

När din katt kommit hem igen:
• Glöm inte att meddela DjurID.se, polisen och andra som du anmält förlusten till.

Anmäl
2016-03-15 20:19 #1 av: Aaangelica

Affisch - Bortsprungen

Anmäl
2017-04-15 21:31 #2 av: eskils

Anmäl till http://www.vilse.nu/ att katten är bortsprungen. Det är den största efterlysningssajten. Där finns också fler bra tips på vad man kan göra.


Anmäl
2017-05-13 14:49 #3 av: Aaangelica

Tack för infon eskils! OskyldigGlad 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.